Nav nepieciešams pusi dienas pavadīt virtuvē pie plīts, lai pagatavotu patiešām izcilu vistas fileju. Pie tam šis ēdiens var būt gan kā pamatēdiens, gan kā piedeva vēl kam citam, bet jebkurā gadījumā izdodas tik lieliski, ka citādi fileju vairs to negribēsiet gatavot.
Kas šajā receptē ir tik īpašs? Vairākas lietas vienkopus: gan salīdzinoši vieglā pagatavošana, gan tas, ka gaļa izdodas īpaši sulīga. Turklāt, pateicoties marinādei, ēdienam tiek piešķirta ļoti īpaša garša ar citrusaugļu notīm.
Lai viss izdodos kā iecerēts, sekojiet instrukcijai soli pa solim:
Pagatavošanas metode:
1. Izgatavojam “trauciņu” no visparastākā cepamā papīra – galus sasien kopā, veidojot tādu kā “trauciņu”.
2. Vistas filejā iegriež “restīti”, tā, lai veidojas kvadrāti, taču nepārgriež to līdz galam!
3. Izveidotajos trauciņos liek šķēlēs sagrieztus apelsīnus un laimus, tiem pāri liek vistas fileju ar apakšu uz leju (restītes paliek uz augšpusi).
4. Sajauc marinādi un ar daļu porcijas no marinādes (visu neizlej!) bagātīgi pārlej vistas fileju, un ļauj nostāvēties vismaz 15 minūtes.
Lasi vēl: Vistas filejas salāti ar marinētām sēnēm un kāpostiem: vienkārša recepte
5. Pēc tam vistas fileju liek cepties tajos pašos “trauciņos” līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram pusstundu. Pēc katrām 10 minūtēm gaļai pārlej atlikušo marinādi un turpina cept.
Sastāvdaļas:
2 vistas filejas
2 apelsīni
Laims (var aizstāt arī ar citronu)
Sāls, pipari, iecienītākās garšvielas
Marinādei:
1 apelsīna sula
2 ēdakmkarotes medus
2 ēdamkarote olīveļļas
Garšvielas